Cannesissa ylistetty suomalaiselokuva valkokankaalle Yhdysvalloissa

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juho Kusomasen ohjaama Hytti nro 6 sai taannoin maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjassa. Elokuva on saanut hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin, keräten muun muassa kymmenen minuutin aplodit näytöksen jälkeen.

Hytti nro 6 -elokuvan levitysoikeudet on myyty Sony Pictures Classics -yhtiölle. Kauppojen myötä elokuva pääsee elokuvateatterilevitykseen muun muassa Yhdysvalloissa. Sony Pictures Classicsin levityksessä ovat olleet lukuisat arvostetut elokuvat, kuten Call Me By Your Name, Leviathan ja Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä.

– Hytti nro 6 on aarre. Kyseessä on yksi suurista junaelokuvista täynnä huumoria, romantiikkaa ja yllätyksiä. Juuri sellainen tuore elokuva, jollaisista yleisö haluaa nauttia juuri nyt. Yksi parhaista elokuvista, joita olemme täällä Cannesissa nähneet, Sony Pictures Classicsin tiedotteessa hehkutetaan.

Pohjois-Amerikan lisäksi Sony Pictures Classics tulee levittämään elokuvaa Latinalaisessa Amerikassa, Itä-Euroopassa, Kaakkois-Aasiassa ja Lähi-Idässä. Hytti nro 6 kilpailee parhaillaan Cannesin pääkilpailusarjassa, jonka palkinnot jaetaan 17. heinäkuuta. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa syksyllä.