Suomalaiselokuva Hytti nro 6 sai merkittävän palkinnon Cannesissa

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juho Kuosmasen Hytti nro 6 sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien tärkeimmässä kilpailusarjassa. Elokuva voitti lauantaina järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa Grand Prix -palkinnon, jota pidetään tapahtuman hopeasijana.

Grand Prix -palkinto jaettiin Hytti nro 6 -elokuvan ja iranilaisohjaaja Asghar Farhadin A Hero -elokuvan kesken. Pääpalkinnon, eli Kultaisen palmun voitti ranskalaisen Julia Ducournaun Titane. Edellinen Grand Prix -palkinnon saanut suomalaiselokuva oli Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä vuonna 2002.

Rosa Liksomin romaaniin perustuvassa Hytti nro 6 -elokuvassa seurataan suomalaisopiskelija Lauran ja venäläisen Ljohanin matkaa Venäjän halki kulkevassa junassa. Elokuvan levitysoikeudet muun muassa Yhdysvaltoihin osti taannoin Sony Pictures Classics. Seidi Haarlan ja Juri Borisovin tähdittämä elokuva saa Suomen ensi-iltansa syksyllä.