Elokuvaohjaaja Spike Lee vieraili Suomessa – illallisti helsinkiläisessä ravintolassa

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisista arvostetuista elokuvista tunnettu ohjaajakonkari Spike Lee on saapunut yllätysvierailulle Suomeen. Lee nähtiin illallistamassa Helsingin Katajanokalla sijaitsevassa ravintola Nokassa.

Nokan keittiöpäällikko Ari Ruoho jakoi Instagramissa kuvan, jossa Spike Lee poseeraa kameralle ravintolan henkilökunnan kanssa. Ruoho kertoo asiasta ensimmäisenä uutisoineelle MTV:lle viettäneensä kesälomaa mutta avanneensa ravintolan sunnntaina käytyä ilmi, että Lee halusi ruokailla Nokassa.

– Valinta oli varmasti siksi osunut meihin, että lautasella on mahdollisimman vastuullisesti valitut raaka-aineet. He söivät periaatteessa meidän Nokka menun, mutta pääruoaksi valikoitui villikalaa, Ruoho paljasti MTV:lle.

Kyseessä ei ollut Spike Leen ensimmäinen Suomen vierailu. Hän vieraili vuonna 2018 kunniavieraana Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla. Ohjaajalegenda vieraili tapahtumassa Jasper Pääkkösen tähdittämän Blackkklansman-elokuvansa tiimoilta.