Näyttelijä Kari Ketosella erikoinen piina – somehuijarit tehtailevat valetilejä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa tapahtuvat indentiteettivarkaudet ovat yleistyneet huimasti viime vuosina, ja samalla ovat yleistyneet myös julkkistähtien nimissä tehdyt huijausprofiilit. Useimmat niistä ovat harmittomia, mutta joskus valeprofiileja saatetaan käyttää esimerkiksi rahan huijaamiseen tai pankkitietojen kalasteluun.

Eräs kotimainen valeprofiilin kohteeksi joutunut julkkistähti on suosikkinäyttelijä Kari Ketonen, jonka nimellä ja kuvalla ryhdyttiin keräämään jo viime vuoden elokuussa seuraajia huijausprofiiliin Instagramissa. Näyttelijä itse varoitti asiasta seuraajiaan saatuaan tietää nimissään tapahtuvasta huijauksesta. Huijaukset eivät toki päättyneet siihen, sillä huijaustilejä on sittemmin tehtailtu lisää.

Nyt Ketonen julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa nähdään millä nimillä hänen nimissään on esiinnytty Instagramissa. Näyttelijä on ilmiantanut huijaustilit, mutta niitä vaikuttaa tulevan lisää.