Täällä syödään eniten jäätelöä Suomessa – suosikkeina suklaa ja vanilja

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jäätelön selkeä myyntipiikki on kesällä, mutta kuumempi ilma kasvattaa myös jäätelön myyntimääriä. Keskon mukaan suomalaisten suosikkimaut jäätelöissä ovat suklaa, sekoitukset ja vanilja.

– Kaikkein suurimmat jäätelönystävät asuvat Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Pirkanmaalla ostetaan suhteessa eniten kaikkia eri jäätelötyyppejä kerta-annoksista kotipakkauksiin, K-ryhmän osto- ja myyntipäällikkö Kirsi Väistö kertoo.

– Satakunta seuraa hyvänä kakkosena: siellä korostuvat kaikki muut tyypit paitsi kotipakkaukset. Suhteessa vähiten jäätelöä ostetaan Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa, mutta ero maan keskiarvoon on kuitenkin hyvin pieni.

Vaikka lämpimät säät kasvattavatkin jäätelömyyntiä, on erityisen korkea piikki melko lyhyen ajan ilmiö. Helteiden vaikutus jäätelömyyntiin tasaantuu sitä mukaa, mitä pidempään erityisen lämmin sää jatkuu. Tänä kesänä on ostettu etenkin jäätelön monipakkauksia.