YleX-kanavan ohjelma tauolle – taustalla ahdisteluun liittyvä kohu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

YleX-radiokanavan Uuden musiikin rockshow jää määrittelemättömän pituiselle tauolle. Päätösen taustalla on laajamittainen ahdistelutapauksiin liittyvä keskustelu sosiaalisessa mediassa, etenkin Instagramissa.

– Ohjelmaan on viitattu Instagramin Punkstoo-tiliin liittyvissä keskusteluissa. YleX pitää musiikkialalla Punkstoo-keskusteluista lähteneitä avauksia erittäin tärkeinä. Me ei hyväksytä syrjintää, naisvihaa, homo- tai transfobiaa, väkivaltaa tai seksuaalista ahdistelua ja häirintää. Ylellä on työnantajana nollatoleranssi epäasialliseen kohteluun. Syrjintä, kiusaaminen, häirintä ja ahdistelu ovat vastoin Ylen arvoja ja toimintaperiaatteita, YleX:n Twitter-tilillä kerrotaan.

– Olemme vastuullinen toimija ja pyrimme aina toimimaan vastuullisesti ja selvittämään asiat kunnolla, kommentoi YleX-kanavan ohjelmapäällikkö Ylen sivuilla.

Musiikkipiireissä tapahtuneeseen häirintään, ahdisteluun ja väkivaltaan liittyvä keskustelu sai alkunsa viikonloppuna Instagramiin avatusta Punkstoo-tilistä. Kyseisellä tilillä julkaistiin kokemuksia Suomen punk-piirien sisältä, mutta Instagramiin on sittemmin avattu myös metallimusiikin piirin vastaaviin tapauksiin liittyvä Metaltoo ja hiphop-piireihin liittyvä Suomiraptoo.