Uudessa Marvel-elokuvassa mukana suomalaisnäyttelijä – puhuu elokuvassa suomea!

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Scarlett Johanssonin tähdittämä Marvel-elokuva Black Widow sai Suomen ensi-iltansa 7. heinäkuuta. Samaan aikaan elokuvateattereissa ja Disney+ -palvelussa lisähintaan julkaistua Black Widowia katselleet tarkkakorvaiset suomalaiskatsojat ovat saattaneet yllättyä kuullessaan elokuvassa tuttua kieltä.

Black Widow -elokuvan loppupuolella kuullaan yhden repliikin verran selkeää suomen kieltä. Yksi sivuhahmoista nimittäin tokaisee ”Mitä me nyt tehdään?”. Video kohtauksesta on levinnyt Twitterissä, joskin elokuvaa vielä näkemättömille se saattaa sisältää lieviä juonipaljastuksia.

Suomen kielen mukanaoloa itse elokuvassa ei varsinaisesti selitellä, mutta hahmoa näyttelevä Lauren Okadigbo on suomalainen. Riihimäellä syntynyt Okadigbo on Black Widowin lisäksi ansioitunut stunttihenkilönä ja näyttelijänä lukuisissa muissakin ison rahan Hollywood-tuotannoissa. Hän on ollut mukana muun muassa elokuvissa Justice League, Fast & Furious 9 ja Solo: A Star Wars Story.