Sulkapallon MM-kilpailut ensikertaa Suomeen – kotimaan joukkueelle aukesi kisapaikka

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisessa urheilussa koetaan ainutlaatuinen hetki tänä syksynä, kun sulkapallon sekajoukkueiden MM-kilpailut pelataan Vantaalla. Sulkapallon MM-kisoja ei ole pelattu koskaan aiemmin Suomessa.

Tämä myös Sudirman Cup -nimellä tunnettu kisa tuo Suomeen maailman kovimmat joukkueet kisaamaan kahdeksan päivän sulkapallospektaakkeliin. Mukana ovat lähes kaikki eri pelimuotojen TOP 10 -pelaajat. Sudirman Cup on viimeksi pelattu Euroopassa 14 vuotta sitten.

Ranska vetäytyi kisasta viime viikolla. Tämä tarkoittaa isäntämaa Suomelle kisapaikkaa. Kilpailussa nähdään myös kaikki muut Euroopan ja Aasian huippumaat. TotalEnergies BWF Sudirman Cup Vantaan Energia Areenalla 26.9-3.10.2021.

– MM-kisojen saaminen Suomeen on tietysti kaikkien aikojen hienoin sulkistapahtuma, mikä on koskaan ollut. Hieno tilaisuus saada Suomeen sulkapalloboomia aikaiseksi, jos katsojia saataisiin ottaa hallille ja ihmiset tulisivat katsomaan, kuinka hieno laji sulkis huipulla on, Sulkapalloliiton päävalmentaja Ville Lång kommentoi.