Helsinki-Vantaan lentokentälle tunkeuduttu – poliisi tutkii tapauksia

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itä-Uudenmaan poliisi on ilmoittanut tukivansa viimeaikaisia tapauksia, joissa Helsinki-Vantaan lentoaseman alueelle on tunkeuduttu luvatta. Ihmisten kerrotaan kulkeneen luvatta lentoaseman aitojen toiselle puolelle.

– Haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että lentoasema on turvavalvottu alue, joka on aidattu hyvästä syystä. Aitojen toiselle puolelle meneminen ilman lupaa on rikos, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lentoaseman vastuukomisario Harri VIhola tiedotteessa.

Viholan mukaan sama koskee ehdottomasti myös lentoaseman turvapisteitä, joiden ohittaminen ilman turvatarkastuksessa työskentelevien henkilöiden lupaa on ehdottomasti kiellettyä. Luvaton tunkeutuminen turvapisteiden ja aitojen toiselle puolelle voi johtaa ilmaliikenneonnettomuusvaaraan ja aiheuttaa viranomaisresursseja kuormittavia toimenpiteitä. Tapauksia tutkitaan rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja vahingonteko.

– Toiminnan seurauksena mahdolliset viivästykset lennoissa saattavat aiheuttaa korvausvastuun ja tällöin sakkorangaistus alkaa tuntua pikkusummalta tällaiseen korvausvastuuseen nähden, Vihola toteaa.