Antti Tuisku oli Tammerfestin perjantain valtias – järisyttävä show villitsi yleisön

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella juhlitaan parhaillaan yhtä kesän suurimmista festivaaleista, kun Tammerfest jatkuu vielä tänään lauantaina. Eilen perjantaina oli tämän festivaalin pääpäivä, kun artistikattaukseen sisältyi päivän aikana useita tämän hetken kuumimpia kotimaisia tähtiä. Päivän päätähtiä olivat Behm, JVG ja Antti Tuisku.

Behm aloitti festaripäivän jo kello 14.00, koska hänen piti ehtiä illaksi vielä toiselle keikalle Uuteenkaupunkiin. Soundillisesti Behmin rauhallinen sointi sopi puolipilviseen iltapäivään mainiosti, mutta aikaisen keikan vuoksi hänen esiintymisensä meni monilta festarivierailta vielä ohi. Paikalle ehtineille Behm tarjosi kuitenkin eleettömän hienon keikan, jossa musiikki näytteli pääosaa. Paula Vesalan keikka sopi musiikillisesti hyvin Behmin perään, ja hänenkin setistään löytyi jokunen yleisön herättänyt hittikappale.

Tammerfest 2021, Eppu Normaali, Kuva: Stara
Tammerfest 2021, JVG, Kuva: Stara
Tammerfest 2021, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2021, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2021, Antti Tuisku, Kuva: Stara

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani sekä Eppu Normaali tarjosivat molemmat sopivan leppoisaa väliaikamusiikkia illan päätähtiä odotellessa. Yleisö ei varsinaisesti villiintynyt kummankaan keikalla, mutta varsinkin Eppujen setin tutut klassikkohitit toivat mukavasti kesätunnelmaa aurinkoiseen iltapäivään. Päivän odotetuimmat tähdet olivat kuitenkin vasta tulossa.

JVG räjäytti yleisömeren jo ensisekunneista lähtien, ja molemmat herrat näyttivät olevan aidosti innoissaan ja jopa hieman ihmeissään keikan upeasta tunnelmasta. Hittiputkelle ei ollut tulla loppua, ja yleisö osasi luonnollisesti duon hitit ulkoa. Tuloksena nähtiin siis useassa kappaleessa tuhansien ihmisten sekakuoro.

Tammerfestin perjantain päätti itseoikeutetusti maan popkuningas Antti Tuisku, joka veti niin sanotusti löysät pois. Tuisku oli tullut Tampereelle osoittamaan kuka määrää, ja näin myös tapahtui. Taas kerran saatiin huomata, ettei Tuiskun väkevää lavaenergiaa ole mahdollista yliarvioida. Tuiskun hittirepertuaari on tunnetusti laaja, mutta tälläkin kerralla show – siis SHOW – jätti jopa musiikin vain yhdeksi suuren Antti-palapelin paloista. Yksi keikan kohokohdista oli Vicky Rostin cover Sata salamaa, jonka laulukuoro raikui varmasti Keskustorille saakka.