Suurille uutissivustoille ilmestyi aikuisviihdettä – taustalla odottamaton syy

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Lukuisten uutissivustojen vanhempia artikkeleita lukeneet ovat saattaneet viime päivinä kohdata odottamattoman näyn. Lukuisiin viattomiakin asioita käsitelleisiin uutisartikkeleihin on yllättäen ilmestynyt aikuisviihdettä.

Ilmiö on koskenut suuria kansainvälisiä uutissivustojakin, kuten Washington Postia, New York Magazinea ja HuffPostia. Aikuisviihteen ilmestymisen taustalla on linkkimätänä tunnettu ilmiö. Yleensä sillä tarkoitetaan vain linkkejä jotka eivät enää johda minnekään, mutta joissain tapauksissa linkkien vanhentumisella voi olla erikoisempiakin seurauksia.

Artikkeleihin oli alun perin upotettu VidMe-palvelussa julkaistuja videoita. VidMe kuitenkin lopetti toimintansa vuonna 2017, ja Vice-lehden mukaan sen verkkotunnuksen osti taannoin aikuisviihteeseen keskittyvä sivusto. Näin ollen kaikki VidMe-sivustolta upotetut videot uudelleenohjaavat nyt aikuisviihteen sivustolle ja näyttävät siellä esiintyvää materiaalia.