Crocs haastoi Yhdysvalloissa feikkikenkiä myyneet oikeuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki tietävät Crocs-sandaalit, jotka ovat jalkaan sujautettavat ja päältä reikäiset kumikengät. Markkinoilla on runsaasti myös Crocs-kenkien kopioita, joiden hinta on alkuperäisiin verrattuna monta kertaa halvemmat. Kenkä on kuitenkin suurin piirtein samanlainen.

Nyt Crocs-yhtiö on käärinyt hihat ja haastanut Yhdysvalloissa noin parikymmentä kopiokenkiä myyvää kauppaketjua oikeuteen. CNN kertoo, että haaste koskee ainakin Walmartia ja Hobby Lobbya. Crocs-kengät jakavat tyylikyydellään mielipiteitä, mutta ne nousivat viime vuonna uudestaan trendikkääksi.

Crocs-kenkiä on nähty lukuisten julkkisten jaloissa. Niistä on tehty erikoisversioita niin Post Malonelle, Justin Bieberille kuin KFC-pikaruokaketjulle. Suomessa Crocsit ovat tuttu näky kesämökeillä ja lähikaupoissa.