Yle: Rovaniemeläinen vapautettiin nuuskatuomiosta – nuuskaa kauppasikin poikapuoli

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rovaniemellä asuva mies tuomittiin joulukuussa sakkorangaistukseen nuuskan salakuljetuksesta ja myymisestä. Nyt mies on kuitenkin vapautettu tuomiosta käräjäoikeudelle jälkikäteen ilmi tulleiden seikkojen myötä.

Rovaniemeläismiestä syytettiin nuuskaan liittyvistä rikoksista, jotka kävivät ilmi Postin huomattua nuuskalähetykset lajittelukeskuksessa. Joulukuussa annettu sakkotuomio perustui muun muassa rahaliikenteeseen miehen pankkitilillä. Käräjäoikeuden tiedossa ei kuitenkaan ollut tuolloin, että tiliä oli käyttänyt myös miehen uusi poikapuoli.

Ylen mukaan mies oli antanut poikapuolensa käyttää tiliään, sillä pojalla itsellään ei ollut Ruotsin kansalaisena suomalaista tilinumeroa. Tuomittu oli luullut pojan tekevän tilillä laillista varaosakauppaa. Poikapuoli kuitenkin tunnusti lopulta käyttäneensä tiliä ja postittaneensa nuuskaa isäpuolen nimellä, minkä myötä Rovaniemen hovioikeus vapautti miehen kaikista rangaistuksista.