Pohjois-Karjalassa huolestuttiin – koronavirustilanne samalla tasolla kuin viime vuonna

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat matkustelleet kesälomalla huolettomasti ympäri maata. Tämä on saattanut näkyä myös koronavirustartunnoissa. Etenkin ärhäkkä deltavirus on levinnyt ympäri maata jalkapallon EM-kilpailujen jälkeen.

Pohjois-Karjalassa todettiin viime viikolla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 33 koronavirustartuntaa. Kuusi todettiin ulkopaikkakuntalaisilla. Todettujen tartuntojen määrät ovat samaa luokkaa kuin viime vuoden marras-joulukuussa.

– Sosiaalisten kontaktien välttäminen on nyt erityisen tärkeää. Koronavirus leviää siellä, missä ihmiset ovat lähekkäin. Delta-virusvariantti näyttää leviävän herkästi myös ulkotiloissa, joten maski kannattaa pitää kasvoilla aina, kun kahden metrin turvaväliä ei ole mahdollista pitää – sisällä ja ulkona. Kesällä on monenlaisia tapahtumia, joissa liikkuu runsaasti ihmisiä. Muistetaan käyttää maskia ja pitää turvavälit myös näissä tilanteissa, terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen sanoo.