Tutkimus: Neljäsosa suomalaisista pelkää myrskyjä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Myrskyt tekevät tuhoja eniten maatiloilla. Noin 80 prosenttia maatiloilla asuvista kertoo myrskyjen aiheuttaneen omaisuusrikkoja. Kaikista suomalaisista noin neljäsosa on kokenut myrskytuhoja kodissaan.

Suomalaiset kertovat myrskyvahinkojen olleen sähkölaitteiden rikkoutumisia, koti- tai vapaa-ajan asuntoon tulleita vaurioita tai myrskyssä vaurioitunutta metsää.

– Erityisesti haja-asutusalueilla kannattaa varautua sekä sähkökatkoihin että sähkölaitteiden suojaamiseen jännitevaihteluilta, joita puiden kaatuminen sähkölinjoille myrskytilanteissa aiheuttaa. Helpoiten suojaaminen tapahtuu irrottamalla virtajohto pistorasiasta, mutta myös erillisillä ylijännitesuojilla voi ehkäistä vahinkojen tapahtumista, kertoo korvauspäällikkö Jussi Korpelainen LähiTapiolasta.

Neljäsosa suomalaisista kertoo pelkäävänsä tai olevansa jonkin verran huolissaan myrskyistä. Maatalossa asuvat pelkäävät myrskyjä keskimääräistä enemmän. Heistä 53 prosenttia pelkää niitä ainakin jonkin verran. Tulokset on koottu LähiTapiolan Arjen Katsaus -kyselystä.