Finnair alkaa tarjota edullisia pikakoronatestejä

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moniin EU-maihin matkustavien täytyy voida esittää negatiivinen koronatestitulos maahantulon edellytyksenä. Nyt lentoyhtiö Finnair on ilmoittanut tuovansa markkinoille edullisen piakoronatestin.

Pika-antigeenitestin tekeminen maksaa 65 euroa. Finnair terveyspalvelujen suorittama testi on saatavilla 4. elokuuta alkaen Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitsevassa Finnairin pääkonttorissa. Suomalaisella henkilötunnuksella tai syntymäajalla varattavan testin tuloksen saa kahden tunnin sisällä, ja Omakantaan siirtyvästä tesituloksesta saa myös englanninkielisen digitaalisen todistuksen.

– Ennakkotestaus on monissa maissa terveysturvallisen matkustuksen edellytys, joten sen on oltava saavutettavaa ja kohtuullisen hintaista kaikille, jotka haluavat matkustaa. Finnairin uusi pika-antigeenitestauspalvelu sujuvoittaa matkalle lähtöä, Finnairin turvallisuusjohtaja Kaarlo Karvonen kuvailee.

Finnair uskoo pikatestin hinnan mahdollistavan matkustamisen yhä useammalle. Pika-antigeenitestin tulos hyväksytyään useimmissa EU- ja Schengen-maissa, joskin jotkut maat hyväksyvät vain terveystoimijoilta saatavan PCR-testin. Finnairin tavoitteena on myös lisätä lähiaikoina pikatestauspaikkoja Suomessa.