Rajoituksia useille kiihtymisvaiheen alueille – näin ne vaikuttavat ravintoloissa

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ravintolarajoituksia ollaan kiristämässä useilla kiihtymisvaiheeseen siirtyneillä alueilla. Sen myötä ravintoloiden aukioloajat kaventuvat lukuisissa Suomen maakunnissa.

Valtioneuvosto päätti torstaina ravintolarajoitusten tiukentamisesta kiihtymisvaiheeseen siirtyneissä Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Satakunnan maakunnissa. Ne astuvat voimaan lauantaina. Kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset ovat jo ennestään olleet voimassa Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen maakunnissa.

Kiihtymisalueen alueiden ravintoloissa anniskelu on sallittu aamuseitsemän ja puolenyön välisenä aikana. Ravintoloiden tulee sulkea ovensa viimeistään yhdeltä yöllä. Juomaravintoloiden sisätiloissa käytössä on puolet asiakaispaikoista, ruokaravintoloiden sisätiloissa 75 prosenttia asiakaispaikoista.

Epidemian perustason maakunnissa ei ole erillisiä ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikoihin tai asiakasmäärään liittyviä rajoituksia. Niihin kuuluvat toistaiseksi Ahvenanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Lapin maakunnat.