Hyvästit The X Factorille – Simon Cowell kuoppasi laulukilpailun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Television pitkään jatkunut kykyjenetsintä- ja laulukilpailu The X Factor on tullut tiensä päähän. Sarja on ollut Iso-Britanniassa tauolla vuonna 2018 esitetyn 15. tuotantokauden jälkeen, ja nyt ITV-kanava on vahvistanut ettei jatkoa tule.

Lopettamispäätöksen taustalla on The X Factorin luonut ja kilpailun tuomarina toiminut Simon Cowell. The Guardian -lehden mukaan Cowell oli haluton jatkamaan sarjaa. Aikoinaan valtavasta suosiosta nauttineen sarjan katsojalukujen kerrotaan kääntyneen laskuun viime vuosien aikana.

The X Factor -sarjan ensimmäinen tuotantokausi alkoi Iso-Britanniassa jo vuonna 2004. Sarjan kautta kuuluisuuteen nousivat muun muassa Little Mix ja One Direction. Myös suomalainen laulaja Saara Aalto nousi tähteyteen sarjan ansiosta, sijoittuen toiseksi vuoden 2016 The X Factorissa.

The X Factor -laulukilpailusta tehtiin myös suomalainen versio. Suomen X Factorin ensimmäinen kausi nähtiin MTV3-kanavalla vuonna 2010, toinen kausi puolestaan vuonna 2018.