Eivätkö veronpalautukset näy tilillä aamulla? ”Kannattaa odottaa ja tarkistaa tilanne illalla”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Noin kaksi miljoonaa suomalaista saa tiistaina 2. elokuuta veronpalautuksia. Verohallinto on nyt neuvonut ihmisiä pitämään malttinsa, vaikka rahat eivät olisikaan tilillä heti aamulla. Kaikkien rahojen siirtäminen ei nimittäin onnistu aivan käden käänteessä.

Veronpalautukset eivät välttämättä näy tilillä heti aamulla, sillä niitä maksetaan tileille tiistaina päivän aikana. Mikäli rahat eivät näy tilillä vielä illallakaan, on maksupäivä saattanut muuttua.

– Jos veronpalautuksia ei näy tilillä vielä aamulla, kannattaa odottaa ja tarkistaa tilanne illalla uudestaan. Jos veronpalautukset eivät sittenkään ole tilillä, maksupäivä on voinut siirtyä. Oman tilanteen voi aina tarkistaa OmaVerosta, Verohallinnon ylitarkastaja Juha Villman kertoo.

Maksupäivä voi siirtyä esimerkiksi siinä tapauksessa, jos asiakas tai hänen puolisonsa on täydentänyt esitäytettyä veroilmoitusta tai jos Verohallinto on saanut verotukseen liittyviä tietoja esimerkiksi työnantajalta tai pankilta. Veronpalautus voi myös jäädä saamatta, mikäli rahat ovat menneet automaattisesti verojen tai ulosotossa olevien velkojen maksamiseen.

Veronpalautukset maksetaan useimmille niitä saaville elokuussa, mutta poikkeuksiakin on. Ensimmäiset veronpalautukset maksettiin jo heinäkuussa. Viimeisetkin saavat omansa viimeistään joulukuussa.