Poliisi kiittää: ”Kuopiorock sujui poliisin kannalta rauhallisesti”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuopiossa torstaista lauantaihin jatkunut Kuopiorock-festivaali sujui poliisin kannalta varsin rauhallisesti. Loppuunmyyty festivaali keräsi Kuopioon Väinölänniemelle ja lähialueelle runsaasti yleisöä, mutta tehtävämääriltään ja tapahtumiltaan viikonloppu muodostui varsin rauhalliseksi.

Kuopion poliisin mukaan festivaalialueelta ja sen välittömästä läheisyydestä kirjattiin alle kymmenen rikosilmoitusta ja saman verran poliisilakiperusteisia, päihtymyksestä tai häiriöistä johtuvia kiinniottoja. Viikonloppua rauhoittivat todennäköisesti vallitsevat koronarajoitukset, erityisesti ravintoloiden anniskelun päättyminen jo klo 24:00.

– Tapahtumajärjestäjien erinomainen toiminta sekä poliisin aktiivinen valvonta tapahtuma- ja lähialueella rauhoittivat menoa. Kuopion keskusta täyttyi hetkellisesti festivaalialueen sulkeuduttua, mutta rokkivieraat ja paikalliset asukkaat suoriutuivat majoituspaikkoihinsa ilman merkittäviä ongelmia tai häiriöitä joko omatoimisesti tai virkavallan ohjaamina.