THL suosittelee koronan karanteeniajan lyhentämistä

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronavirukselle altistuneille asetettu karanteeniaika on tähän saakka ollut 14 vuorokautta. Nyt terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on kuitenkin suositellut karanteeniajan lyhentämistä 10 vuorokauteen.

Suositusta on lyhennetty, sillä nykyisten tietojen valossa lyhyempi aika karanteenissa on osoittautunut riittäväksi. THL toteaa, että perusoikeuksia voi rajoittaa vain lakiin perustuen ja välttämättömistä syistä. Uusi suositust tulee voimaan maanantaina 2. elokuuta, mutta se ei koske aiemmin aloitettujen karanteenien kestoa ellei tartuntatautilääkäri päätä toisin tapauskohtaisesti.

Karanteeniajan lyhenemisestä huolimatta altistuneiden tulee seurata oireitaan 14 päivän ajan. Koronaan sairastuneiden eristysaika ei muutu. Täyden rokotussarjan tai covid-19 -taudin jo sairastaneiden ei ole jo toukokuusta saakka tarvinnut viettää karanteenia.