Ravintolajärjestö suivaantui koronarajoituksista: ”Hallitus ei välitä taloudellisista ja henkisistä ongelmista”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Matkailu- ja ravintolapalveluiden etujärjestön MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi on pettynyt hallituksen uusiin ravintola-alan rajoituksiin. Valtioneuvoston mukaan Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Kymenlaakson maakunnat sekä pääkaupunkiseudun kaupungit siirtyvät leviämisvaiheeseen.

Ravintoloiden rajoitukset koskevat aukioloaikoja ja paikkamääriä. Ravitsemusliikkeiden anniskelu on sallittu kello 07.00 – 22.00 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05.00 – 23.00. Asiakaspaikoista saa täyttää korkeintaan 75 prosenttia. Tanssi ja laulu on kielletty.

– Hallituksen kokoonpano huomioon ottaen ymmärrän, että yritysten menestyminen ei ole tämän hallituksen ydinkysymyksiä. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että hallitus ei välitä työntekijöille ja heidän perheilleen rajoitustoimista aiheutuvista taloudellisista ja henkisistä ongelmista. Toimiala on menettänyt koronakriisin ja rajoitustoimien takia tuhansia työntekijöitä. Toimialan työvoimapula on pitkäaikainen ja estää alan kasvua kriisin jälkeen, Timo Lappi toteaa.