Turussa juhlitaan viikonloppuna Kesärauha-festivaalia – väljä alue mahdollistaa turvavälit

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesärauha-festivaali juhlitaan Turun linnan puistossa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.–8.8.2021. Kolme kertaa suurempi festivaalialue mahdollistaa turvallisemman tapahtumajärjestämisen poikkeusaikana. Tapahtumaan myytävää lippumäärää ei siis kasvateta, vaikka tapahtumapaikka vaihtuu suuremmaksi.

– Ykköskriteerinä oli se, että alueen on oltava todella selkeästi väljempi, jotta se mahdollistaa poikkeusajan vaatimat erityisjärjestelyt, joita ei aiemmalla sijainnilla olisi ollut mahdollista toteuttaa. Säilytämme Kesärauhan päiväkohtaisen kapasiteetin noin 5.000 kävijässä myös Linnanpuistossa. Sen minkä häviää kaupunkifestarin hengessä, voittaa takaisin historiallisuudessa, vehreydessä ja ennen kaikkea neliömetreissä, kertoo Kesärauhan taiteellinen johtaja Pietu Sepponen.

Kesärauhan festivaalialue sijaitsee 3,5 kilometrin päässä Turun keskustasta. Tapahtumaan on saatavilla joitakin hajalippuja, sillä se on lähes loppuunmyyty. Festivaali indetifioi itsensä vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaaliksi.