Näin suomalaiset liikkuivat koronakesänä – kotimaan matkailu lisääntyi, pääkaupunkiseutu hiljeni

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten kotimaan matkailu lisääntyi koronakesän 2021 aikana. Telian mukaan mobiiliverkkodata paljastaa ihmisten liikkuneen kotimaan sisällä edellisvuosia enemmän, mikä on näkynyt esimerkiksi pääkaupunkiseudun hiljenemisenä.

Pääkaupunkiseudun väkimäärä putosi heinäkuussa viime vuoteen verrattuna yli 100 000 ihmisellä ja vuoteen 2019 verrattuna lähes neljännesmiljoonalla. Pääkaupunkiseudun suurin muutos tapahtui Kauniaisissa, jossa väkimäärä väheni jopa 14 prosentin verran. Helsingissä ja Vantaalla väkimäärä putosi yhdeksällä prosentilla, Espoossa kahdeksalla prosentilla.

Väkimäärä kasvoi lähes 30 kunnassa yli kymmenen prosenttia. Joukossa oli Telian datayksikön johtaja Tapio Levän mukaan erityisesti suosittuja mökkikuntia, kuten Ruokolahti. Suuremmissa kesäkaupungeissa, esimerkiksi Imatralla kasvuluvut olivat yli viisi prosenttia.

Suomalaisten kotimaan matkailun suosio näkyi Telian tiedotteen mukaan myös Ahvenanmaa, jossa ihmisiä oli heinäkuun aikana seitsemän prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kökarissa väkimäärä kasvoi jopa 29 prosentilla. Anonymisoituun mobiiliverkkodataan perustuvat suomalaisten liikkumistiedot kerättiin Telia Crowd Insights -palvelusta.