Finnairin matkustajamäärät kasvoivat heinäkuussa huomattavasti

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen lentoyhtiö Finnairin matkustajamäärät kasvoivat heinäkuussa. Yhtiön mukaan kansainväliset koronakriisin vaikutukset näkyivät kuitenkin edelleen lentoliikenteen matkustajien määrässä. Finnairin matkustajamäärä oli heinäkuussa 67,2 prosenttia enemmän kuin kesäkuussa.

Yhtiö tosin huomauttaa etteivät edelliskuukauden luvut ole täysin vertailukelpoisia, sillä kesäkuussa on yksi päivä vähemmän. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna matkustajia oli 47,2 prosenttia enemmän.

– COVID-19:n vaikutukset, mukaan lukien useiden valtioiden asettamat tiukat matkustusrajoitukset, vaikuttivat edelleen kaikkiin matkustajaliitännäisiin liikennelukuihin, mikä näkyi erityisesti Pohjois-Amerikan sekä Aasian luvuissa. Matkustaminen Suomeen helpottui 26.7.2021 alkaen, kun Suomen uutta maahantulomallia alettiin soveltaa ja EU:n sekä Schengen-alueen sisärajavalvonnasta luovuttiin, Finnairin tiedotteessa kerrotaan.

Kokonaiskapasiteetti kasvoi tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna heinäkuussa 90,6 prosenttia vertailukaudesta ja 58,7 prosenttia edelntäneestä kuukaudesta. Keskimäärin Finnair operoi 106 lentoa vuorokaudessa, mikä oli 35,9 prosenttia enemmän kuin kesäkuussa. Matkustajamäärät kasvoivat vertailukaudesta Aasian liikenteessä 66,5 prosenttia, Pohjois-Amerikan liikenteessä 100 prosenttia, Euroopan liikenteessä 44,1 prosenttia ja kotimaanliikenteessä 30,5 prosenttia.