Maailman törkein rattijuoppo menetti ajokortin loppuelämäkseen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme aiemmin Yhdysvaltojen Oregonissa ajelleesta 28-vuotiaasta Nathan Danzukasta, jolle mitattiin kaikkien aikojen suurin promillemäärä rattijuopuneelle. Miehelle tehty verikoe osoitti veren alkoholimäärän olleen 7,78 promillea.

Nyt mies on ollut oikeudessa. Rattijuopumuksen lisäksi Danzuka syyllistyi ilman ajo-oikeutta ajamiseen, sillä hän oli menettänyt ajokorttinsa jo aiemmin rattijuopumuksen vuoksi. Tuomari määräsi miehen elinikäiseen ajokieltoon, The Smoking Gun uutisoi.

Sairaalan laboratoriotulosten mukaan mies rikkoi promillemäärällään maansa ennätyksen. Aiempi ennätys oli samassa osavaltiossa asuneen naisen nimissä, kun hänen promillemääränsä oli 7,2 promillea. Joidenkin lähteiden mukaan suurin elävältä ihmiseltä koskaan mitattu veren alkoholipitoisuus on 9,14 promillea.