Tee miehen työ ja syö enemmän kasviksia – kuusi kourallista päivässä riittää

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus patistelee miehiä syömään useammin ja enemmän kasviksia. Kaikkien suomalaisten miesten tulisi lisätä kasvisten käyttöä ja sunnuntaina vietettävä isänpäivä antaa oivan tilaisuuden tarttua toimeen.

Paras lahja isälle on kasvisten käyttöön rohkaiseminen. Suomalaisen ravitsemussuositusten mukaan kasviksia tulisi syödä vähintään 500 grammaa päivässä. Miehillä määrä jää vain 300 grammaan. Lisäksi 23 prosenttia miehistä saa liikaa proteiinia ravinnosta.

– Osa miehistä vieroksuu kasviksia. Monet kuitenkin pitävät kasviksista, mutta tarvitsevat kannustusta ja selkeitä ohjeita niiden monipuoliseen käyttöön, Kaisa Myllykangas Oulun Maa- ja kotitalousnaisista kertoo.

Myllykankaan kokemusten mukaan miehet perustelevat kasvisten vähäistä käyttöä sillä, että vihannekset ja hedelmät ovat kalliita, erityisesti talvella. Hän muistuttaa, että kasviksiin kuuluvat myös edulliset juurekset, joita on saatavilla monipuolisesti läpi talven. Pakastealtaasta löytyvät valmiit sekoitukset ovat näppäriä ja ravintoarvoiltaan kelpoja.