Rokotekriittiset häiriköivät koululla Helsingissä – poliisi otti henkilöt kiinni

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa koronaepidemian vastaiset toimet ovat edenneet siihen vaiheeseen, että lapsia ja nuoria on päästy viimein rokottamaan ympäri maata. Esimerkiksi Espoossa 12-15-vuotiaista jo lähes puolet on joko varannut rokotusajan tai saanut jo ensimmäisen koronarokotuksen. Walk-in -pisteellä valtaosa rokotetuista on ollut nuoria.

Samaan aikaan salaliittoteorioihin hurahtaneiden keskuudessa on levinnyt pääasiassa sosiaalisen median välityksellä vetoomuksia kerääntyä häiriköimään kouluille, joissa on määrä levittää rokotevastaista disinformaatiota lapsille ja nuorille. Näin kävi jo esimerkiksi Helsingissä, jossa tilanteen rauhoittamiseksi tarvittiin lopulta poliisia.

– Poliisi sai häiriötehtävän helsinkiläiselle koululle, jossa kolme koronarokotuksia vastustavaa henkilöä yritti päästä koulun sisälle aiheuttaen häirötä. Poliisi otti poliisilain perusteella paikalta kiinni kolme henkilöä. Henkilöt pidetään kiinni koulujen sulkeutumiseen saakka, Helsingin poliisilaitos tiedotti.