Instagramin uutuus estää häiriköintiä – rajoituksia on jo toivottu

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagram on esitellyt viime aikoina uudistuksia, joiden tarkoituksena on tehdä sovelluksen käytöstä turvallisempaa ja miellyttävämpää. Tuorein niistä on Rajat-ominaisuus. Sillä pyritään vähentämään vihapuhetta ja muuta häiriköintiä palvelussa.

Yksityisyysasetuksista löytyvällä Rajat, eli Limits-toiminnon avulla käyttäjät voivat estää yksityisviestit ja kommentit tahoilta, jotka eivät seuraa heitä tai jotka ovat vasta hiljattain alkaneet seuraamaan heitä. Instagram toteaa ominaisuuden olevan hyödyllinen erityisesti somevaikuttajille ja yrityksille. Sitä voivat kuitenkin käyttää kaikki Instagramin käyttäjät.

Instagramin mukaan Rajat-ominaisuudella pyritään rajoittamaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa rasismia. Tästä esimerkkinä nostetaan jalkapallon EM-kilpailujen finaaliottelu, jonka jälkeen osa pelaajista sai osakseen valtavan määrän rasistisia häiriköintiviestejä sosiaalisessa mediassa.