454 000 suomalaista unohti maksaa yleisen veron – virhe voi tulla kalliiksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lähes puoli miljoonaa suomalaista on unohtanut maksaa kiinteistöveron ensimmäisen erän. Se erääntyi elokuussa. Ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta sanoo, että kiinteistöveron eräpäivät unohtuvat suomalaisilta usein.

Noin 454 000 suomalaista on unohtanut maksaa kiinteistöveron ensimmäisen erän. Kaikkiaan kiinteistöveroa jäi elokuussa maksamatta lähes 69 miljoonan euron verran. Maksamaton kiinteistövero kannattaa maksaa pois heti.

− Viivästyskorko maksamattomasta verosta alkaa kertyä heti eräpäivän umpeuduttua, ja kertynyt korko pitää lisätä myöhässä maksettavaan veroon. Ajantasaiset maksutiedot korkoineen ja tili- ja viitenumeroineen löytyvät OmaVerosta, Villman sanoo.

Kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä oli henkilöasiakkailla 6. elokuuta. Suurimmalla osalla kiinteistönomistajista eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Maksueriä on kaksi silloin, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän.