KL: Huijaus leviää Tori.fi-palvelussa – myyjiltä yritetään kalastella pankkitietoja

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisia on varoitettu verkossa ja sosiaalisessa mediassa leviävästä uudesta huijauksesta. Siinä käytettyä tavaraa internetissä myyviä yritetään saada paljastamaan heidän yksityisiä maksukortti- ja pankkitietoja.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Kauppalehden mukaan huijari ottaa potentiaalisiin uhreihin yhteyttä Tori.fi-palvelussa. Huijari haluaa siirtää keskustelun pikaviestisovellukseen, kuten Whatsappiin. Siellä hän lähettää myyjälle linkin, joka johtaa PostNordin palvelua ulkoisesti muistuttavalle huijaussivustolle.

Huijaussivstolla potentiaaliselta uhrilta pyydetään maksukortti- ja pankkitietoja. Huijari väittää tarvitsevansa niitä tuotteen maksamiseen. Todellisuudessa tällä tavoin pyritään kalastelemaan ihmisten yksityisiä tietoja katalin aikein.

PostNordin viestintäpäällikkö Katja Luotolan mukaan yhtiön kautta ei ole todellisuudessa mahdollista vastaanottaa rahaa. Yhtiö ei myöskään kysele toimituskuluja viesteillä tai linkeillä. Nyt tietoon tullutta huijausta kuvaillaan niitä aktiivisesti seuraavalle PostNordille uudeksi.