Lähdössä ulkomaille? Kannattaa ensin ladata tämä sovellus

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matkustusilmoitus-palvelussa ulkomaille matkustavat tai muuttavat voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle. Tällä tavoin ulkoministeriö voi heihin helposti yhteyttä hätätilanteissa. Matkustusilmoituksen tekeminen on tärkeää erityisesti matkustaessa maihin, joissa on levottomuuksia.

Matkustusilmoituksen on tähän saakka voinut tehdä verkossa, mutta nyt palveluvalikoima laajenee. Tiistaista 17. elokuuta alkaen ilmoituksen voi tehdä myös 112 Suomi -sovelluksessa.

– Ulkoministeriö voi lähettää matkustusilmoituksen tehneille tietoa kohdemaan turvallisuustilanteesta ja tavoitella heitä tarvittaessa hätä- ja kriisitilanteessa. Suosittelemme matkustusilmoituksen tekemistä kaikille ulkomaanmatkoille ja erityisesti silloin, jos matkustaa riskialueille, kuvailee ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön päällikkö Outi Saarikoski.

Matkustusilmoituksen voi täyttää 112 Suomi -sovelluksessa sen Palvelut-välilehden kautta. Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos suosittelee 112 Suomi -sovelluksen lataamista muutenkin erilaisten hätä- ja ongelmatilanteiden varalle.