Omatekoinen alkoholijuoma tappanut jo 16 ihmistä Liettuassa

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa on perinteisesti ollut kieltolain ajoilta alkunsa saaneita tapoja valmistaa itse alkoholijuomia, vaikka kotiviinin ja pontikan suosio on ollut jo vuosikymmeniä jyrkässä laskussa. Liettuassa on nyt tapahtunut tragedia, jossa itse valmistettu alkoholijuoma on surmannut tällä tietoa ainakin 16 ihmistä.

https://www.newsweek.com/mass-alcohol-poisoning-womans-homemade-drinks-kills-16-people-1620132

Newsweek-lehden mukaan 63-vuotias nainen on pidätetty, kun hänen valmistamansa juoman epäillään osoittautuneen kohtalokkaaksi suurelle joukolle ihmisiä. Kaunasin kaupungissa on elokuun alusta lähtien menehtynyt kuusitoista ihmistä ja kaksi taistelee parhaillaan hengestään sairaalassa. Kuolemien syytä tutkitaan parhaillaan, mutta todennäköisin syy on metanolin käyttäminen juomassa.

Tapaukset ovat peräisin samalta alueelta, joten viranomaisten mukaan niiden syyksi epäillään samaa itse valmistettua alkoholijuomaa. Pidätetty nainen on aiemmin saanut tuomioita alkoholin salakuljetuksesta. Kotietsinnässä viranomaiset löysivät nestettä, jonka alkuperä on tuntematon. Toinen epäillyistä kuoli maanantaina myrkytykseen. Tällä hetkellä viranomaiset pelkäävät, että tapauksia tulee enemmänkin, jos myrkyllistä juomaa on edelleen markkinoilla.