Hossan kansallispuisto uudistui: Laitureita, vessoja ja näköalapaikka

Matkailu · Terhi Piiroinen

Metsähallitus kertoo Hossan kansallispuistossa tänä kesänä tehdyistä muutoksista. Siellä on uusittu retkeilyrakenteita ja pitkospuita sekä lisätty esteettömiä palveluita.

Hossan kansallispuiston retkeilyreittien varrella on uusittu siltojen kaiteita, pitkospuita ja portaita. Patikoijien evästaukoja varten monilla taukopaikoilla on uusittu muun muassa tulentekopaikkoja ja pöytä-penkkejä. Lisäksi Hossanjoen varressa olevien laavujen kattoja on korjattu.

Suositulle Julma-Ölkyn kanjonin kiertävälle reitille on kesän aikana uudelleenrakennettu Ölökynärjän näköalapaikka, jolta avautuu huikea näkymä ainutlaatuiseen rotkomaisemaan. Esteettömiä laitureita ja käymälöitä on viimeistelty Julma-Ölkkyyn, Nurmiselkään, Jatkonjärvelle ja Jatkonsalmelle.

– Kelit ovat suosineet niin retkeilyä kuin kunnostustöitäkin, ja uusille esteettömille palveluille on ollut jo käyttöä. Toivottavasti käyttö lähtee kasvamaan, kun saamme lisättyä kävijöiden tietoisuutta uudistuksista. Ja kun vain korona helpottaa, olemme valmiina vastaanottamaan ryhmiäkin, toteaa luontovalvoja Tapani Seppänen Metsähallituksen Luontopalveluista.