Lidlin tuotteessa palovammariski – lopeta käyttäminen heti

Koti & Asuminen Terveys · Tim Isokivi

Päivittäistavaraketju Lidl on tiedottanut vetävänsä pois myynnistä tuotteen, josta on paljastunut palovammariski. Grizzly Tools GmbH & Co -yhtiön Tapetin irrottamiseen tarkoitetun Parkside PDTA 5 A 1 -höyryirrottimen käyttö on kehotettu lopettamaan välittämästi.

Lidlin mukaan höyryttimen nestesäiliö saattaa käytössä irrota, minkä seurauksena kuumaa vettä voi roiskua käyttäjän päälle. Takaisinveto koskee tuotetta, jonka tekstikilven vasemmasta yläkulmasta löytyvä sarjanumero on IAN 332976_1907. Tuotetta on myyty aikavälillä 17. kesäkuuta – 1. lokakuuta 2020 kaikissa Suomen Lidl-myymälöissä ja myöhemmin outlet-liikkeissä.

Kuluttajia on pyydetty lopettamaan laitteen käyttö välittömästi ja palauttamaan sen lähimpään Lidl-myymälään. Tuotteen hinta hyvitetään asiakkaille. Lidl ja Grizzly Tools GmbH & Co ovat pahoitelleet asiasta asiakkaille koituvaa vaivaa.