Tulli paljasti nuuskaringin Turussa – levitetty jopa 300 kiloa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turun seudulta on paljastunut laajamittainen nuuskan levitystoiminta, joka jatkui yli vuoden ajan. Tullin paljastaman tapauksen esitutkinnan kohteena olevan nuuskan määrä on yhteensä 304 kiloa. Asiakkaita on ollut ainakin 150.

Nuuskan levitystoiminta jatkui vuodesta 2020 lähtien. Tapauksen pääepäillyn uskotaan hankkineen nuuskaa Suomesta toisilta eri henkilöiltä. Hän levitti sitä edelleen Turun seudulla noin 263 kilon edestä.

Epäilty jäi kiinni kotietsinnän yhteydessä toukokuussa 2021. Hänen käyttämänsä auton takakontista takavarikoitiin noin 20 kiloa nuuskaa, ja hänen käyttämästään autotalliosakkeesta noin 21 kiloa lisää. Nuuskan lisäksi henkilön epäillään levittäneen yli neljä milligrammaa nikotiinia sisältäviä nikotiiniannospusseja, jotka luokitellaan lääkevalmisteiksi.

Pääepäillyn epäillään välttäneen levitystoiminnassaan valmiste- ja muita maahantuonnin veroja ja maksuja yhteensä noin 117 000 euron edestä. Myös hänen puolisonsa on epäiltynä rikoksesta. Tulli epäilee puolison tienneen, mistä yhteiseen talouteen virranneet rahat olivat peräisin.