KRP avasi 27 vuotta vanhan katoamisen tutkinnan – mihin katosi juristi Ilpo Härmäläinen?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lakimiehenä työskennellyt Ilpo Härmäläinen katosi oudoissa olosuhteissa Turussa elokuussa 1994. 33-vuotiaana kadonneen miehen kohtalo on jäänyt mysteeriksi tähän päivään saakka. Nyt Keskusrikospoliisi on aloittanut uudelleen tapauksen tutkinnan ja pyytää yleisöltä siihen liittyviä vihjeitä.

Keskusrikospoliisin mukaan katoamistapausta tutkitaan murhana, sillä Ilpo Härmäläisen ei uskota kadonneen omasta tahdostaan. Poliisin käsitys katoamisesta on muuttunut esitutkinnan uudelleen avaamisen myötä. Henkilöitä, joilla on mahdollista tietoa tai havaintoja katoamisesta, kehotetaan ottamaan yhteyttä keskusrikospoliisiin.

Viimeinen varma havainto Härmäläisestä tehtiin katoamispäivänä 3. elokuuta 1994 Turun keskustassa Eerikinkatu 20:ssä noin puolen päivän aikaan hänen poistuttua kotoaan. Poliisin mukaan on luultavaa, että kadonnut nousi Eerikinkadulta jonkun ajoneuvon kyytiin.

– Nykyisessä tutkinnassa on saatu selville seikkoja, jotka eivät ole olleet aikaisemmin poliisin tiedossa, mutta tutkinnan ollessa kesken näitä uusia tietoja ei ole mahdollista enempää avata. Korostan kuitenkin, että yleisön tiedot ja havainnot olisivat rikoksen ratkaisemiseksi nyt erittäin tärkeitä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Aki Lahtinen tiedotteessa.