Lemmikki kuin elävä Pokemon-hahmo – nauttii silityksistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äärimmäisen uhanalainen meksikolainen salamanterilaji aksolotli on erikoinen ulkonäöltään. Se muistuttaa elävää Pokemon-animaatiohahmoa. Laji on hävinnyt lähes kokonaan luonnonvaraisena, mutta sitä myydään lemmikiksi akvaarioliikkeissä.

Aksolotli nimeltään Gary tunnistaa omistajansa. Kun omistajan käsi tulee akvaarioon, tietää se saavansa silityksiä päähän tarvittavien toimenpiteiden suorittamisen jälkeen. Suloinen otus ei kuitenkaan sovellu päivittäin koskettavaksi, koska sen herkkä iho voi vahingoittua.

Aksolotli jää yleensä kehitykseltään toukkavaiheeseen, jolloin se elää veden alla kiduksilla hengittäen. Ne ovat vesieläimiä, mutta saattavat joskus harvinaisissa olosuhteissa tehdä muodonmuutoksen ja kehittyä maalla kasvaviksi salamantereiksi. Tällöin kidukset surkastuvat.