Naiselle porttikielto eläintarhaan – oli vuosia salasuhteessa simpanssin kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Adie Timmermans -niminen nainen on saanut porttikiellon Belgian Antwerpissa sijaitsevaan eläintarhaan. Syynä on naisen neljä vuotta jatkunut salasuhde eläintarhassa asuvan simpanssin kanssa. Nainen on vieraillut kädellisen eläimen luona viikottain.

Anwerpin eläintarhaan 30 vuotta sitten saapunut Chita on saanut belgialaisen Timmermansin vierailulle säännöllisesti. Simpanssi ja nainen ovat vilkutelleet toisilleen, lähetelleet lentosuukkoja ja viettäneet aikaansa yhdessä tarhauksen lasin eri puolilla ollessaan. Tämä on vaikuttanut Chitan väleihin muiden simpanssien kanssa, koska se eristäytyy laumastaan ja on enemmän kiinnostunut ihmisistä.

– Rakastan tuota eläintä ja hän rakastaa minua. Minulla ei ole muuta. Miksi he haluavat viedä sen pois? Sanon vain, että millä on suhde. Silti muut ihmiset saavat nähdä häntä, mutta minä en saa, Timmermans kertoi Newsweekille.