Paula Vesala esittää kapinaa tapahtuma-alalle: ”Poliisi ehdi jokaiseen vessaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen kulttuuriväki on pöyristynyt kohtelustaan koronakriisin rajoitusten osalta, sillä esimerkiksi konsertteja ja teatteriesityksiä kohdellaan aivan toisella tavalla kuin esimerkiksi urheilutapahtumia. Lääketieteellisiä perusteita kohtelun erolle ei ole esitetty.

Nyt suosikkilaulaja Paula Vesala esittää tapahtuma-alan edustajien Facebook-ryhmässä, että kulttuurialan toimijat ryhtyisivät avoimeen kapinaan rajoituksia vastaan. Kuitenkin turvallisesti siten, että tilaisuuksissa otetaan asianmukaisesti koronapassi käyttöön tai edellytetään maskipakkoa.

– Jos kaikki mennään yhtenä rintamana ei poliisi ehdi jokaiseen vessaan. Nyt ei enää ole mitään hävittävää. Häpeän hallitustamme sekä virkamiehiämme. Nyt on aika kapinoida yhdessä. Sovitaan päivä milloin aukeamme (turvallisesti tietenkin) ja kaikki leffateatterit konserttisalit ym. toimintaan, Paula Vesala kirjoittaa.

Vesalan rohkea avaus on ymmärrettävästi saanut suuren suosion, sillä ravintolat sekä kulttuuri- ja tapahtuma-alat kokevat joutuneensa Krista Kiurun ja aluehallintoviraston johtaman mielivallan kohteeksi. Esimerkiksi niin sanottu koronapassi olisi mahdollista ottaa maksuttomasti käyttöön vaikka heti, sillä jokainen suomalainen saa tulosteen omakannasta ja tulosteen QR-koodin lukijan voi ladata matkapuhelimeen veloituksetta.

Sanna Marinin hallitus ei ryhtynyt viime keväänä selvittämään koronapassin käyttöönottoa, vaikka lukemattomat tahot kauppakamarista tapahtumajärjestäjiin sitä edellyttivät. Rajoitusten keskellä yleisötilaisuuksia voisi helposti järjestää siten, että sisään pääsisi koronapassilla. Samanlainen järjestelmä on ollut jo pitkään käytössä esimerkiksi Tanskassa, joka ilmoitti äskettäin luopuvansa syksyllä kaikista rajoituksista.

Taannoin suosikkiviihdyttäjä Mikko Kivinen totesi taiteilijoiden olleen hallituspuolueiden poliitikoille hyödyllisiä idiootteja, joista on kyllä otettu hyöty, mutta jotka on hädän hetkellä jätetty oman onnensa nojaan. Samalla Kivinen peräänkuulutti boikottia hallituspuolueiden tilaisuuksiin.