Tutkijat hämmästyivät videosta – jättiläiskilpikonna saalisti ja söi linnun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aldabranjättiläiskilpikonnien on kauan luultu olevan pääasiassa kasvissyöjiä. Nyt jättiläiskilpikonnasta on kuitenkin paljastunut tutkijoille uusi, yllättävä piirre. Yksi lajin edustaja kuvattiin saalistamassa ja syömässä linnun.

Frégaten saarella kuvatulla videolla jättiläiskilpikonna lähestyy pikkuruskotiiraa hitaalla tahdilla. Lopulta kilpikonna iskee leukansa kiinni pieneen lintuun. Kyseessä on tutkijoiden mukaan ensimmäinen kerta, kun luonnossa elävien jättiläiskilpikonnien on nähty tekemässä vastaavaa.

– Jättiläiskilpikonna jahtasi tiiraa kannon päällä, tappaen lopulta linnunpoikasen ja syöden sen. Kyseessä oli hidas kohtaaminen, sillä kilpikonna liikkun normaaliin hitaaseen kävelytahtiinsa. Koko kohtaaminen kesti seitsemän minuuttia ja oli melko järkyttävä, aiheeseen liittyvää tutkimusta johtanut Cambridgen yliopiston Justin Gerlach kuvaili CNN-uutissivuston mukaan.

Jättiläiskilpikonnien on tiedetty syövän toisinaan raatoja, luita ja etanoiden kuoria. Eläimiä ei kuitenkaan ole aikaisemmin kuvattu tietoisesti tappamassa lintua syödäkseen sen.