EU:n koronatodistukset löytyvät Omakanta-palvelusta

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heinäkuussa otettiin käyttöön EU:n yhteinen koronatodistus, jonka tarkoituksena on helpottaa matkustamista Euroopan sisällä. Kaikki EU:n koronatodistukset ovat saatavilla terveydenhuollon Omakanta-palvelusta.

EU:n koronatodistus ja todistus sairastetusta koronaviruksesta ovat olleet saatavilla Omakanta-palvelusta keskiiikosta heinäkuusta lähtien. Todistus on mahdollista tulostaa tai tallentaa esimerkiksi omaan puhelimeen pdf-muodossa. EU:n koronatodistusta voidaan käyttää rajanylitystilaissa EU-alueella.

Todistuksen sairastetusta koronaviruksesta saa, mikäli on sairastanut koronan ja sairastuminen on varmistettu positiivisella PCR-testituloksella. Antigeenitestin, eli pikatestin tulos ei kelpaa todistamaan sairastettua koronaa.

Saatuja rokotuksia koskeva todistus on ollut näkyvissä Omakannassa jo kesäkuusta alkaen. Todistuksessa näkyvät viimeisimmäksi saadun rokotteen valmistenimi, antopäivä ja määrä. Koronarokotustodistus on voimassa 12 kuukautta.