Historiallinen valokuva julkaistiin – viimeinen amerikkalaissotilas poistui Afganistanista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen pisimpään jatkunut sota päättyi taannoin Yhdysvaltojen vedettyä joukkonsa pois Afganistanista. Viimeiset yhdysvaltalaisjoukot poistuivat maasta 31. elokuuta.

Viimeinen Afganistanista poistunut yhdysvaltalaissotilas oli kenraalimajuri Chris Donahue. Hän toimi Afganistanin sodan loppuvaiheilla Yhdysvaltojen 82. maahanlaskudivisioonan komentajana. Yksikkö oli mukana vastaamassa evakuointien turvallisuudesta.

Yhdysvaltojen puolustusvoimat julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan Boeing C-17 -sotilaskuljetuskoneeseen Kabulin lentokentällä nousevasta Donahuesta. Kuvan uskotaan jäävän historiaan lukuisten muiden historian sodissa ikuistettujen otosten tavoin. Afganistanin sota alkoi lokakuussa 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen ja ehti kestää lähes 20 vuoden sekä lukuisten Yhdysvaltojen presidenttien virkakausien ajan.