Oodi-kirjastossa virtuaalinen avaruuskävely – tutustuttaa maailmankaikkeuden mysteereihin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin keskuskirjasto Oodissa alkaa 20. elokuuta Aalto-yliopiston Avaruuskävely-näyttely. Siinä avaruuden kiehtoviin mysteereihin päästään tutustumaan turvallisesti maan kamaralta käsin virtuaalilasien avulla.

Avaruuskävely-näyttelyssä vieraat pääsevät liikkumaan avaruudessa ohjainten avulla ja saada lisätietoa muun muassa Marsista, Venuksesta, revontulista ja Suomi 100 -sateliitista. Kokemuksen pohjana ovat Aalto-yliopiston yli vuosikymmenen ajan kehittelemät tietokonesimulaatiota, joita käytetään avaruussään tutkimiseen ja avaruusteknologian kehittämiseen. Niiden avulla on perehdytty esimerkiksi Merkuriuksene ja Marsiin, joita Euroopan avaruusjärjestö ESAn luotaimet ovat havainnoineet.

Avaruuskävely-näyttelyssä noudatetaan THL:n ja paikallisten viranomaisten voimassa olevia koronaturvallisuuteen liittyviä suosituksia, ja virtuaalilasit desinfioidaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Näyttely on avoinna 20. elokuuta – 12. syyskuuta joka päivä kello 12-19 Helsingin keskuskirjasto Oodin Kuutio-tilassa.