Suositussa pikaviestisovelluksessa ikävä ongelma – kuvat päätyivät väärille vastaanottajille

Digi · Tim Isokivi

Päästä päähän salattu pikaviestisovellus Signal on suosittu vaihtoehto Facebookin omistamalle Whatsappille. Hiljattain sovelluksessa ilmeni vakava vika, minkä myötä arkaluontoistakin materiaalia saattoi päätyä väärien ihmisten nähtäville.

Osa Signalissa lähetetyistä kuvista päätyi niiden tarkoitettujen vastaanottajien lisäksi ulkopuolisille, täysin satunnaisille käyttäjille. Toisinaan väärille vastaanottajille päätyi samalla myös muita tiedostoja. Ensimmäiset raportit ongelmasta tehtiin GitHub-sivustolle jo viime joulukuussa.

Yllättävä ongelma säilyi Signalissa useiden kuukausien ajan. Lopulta se korjattiin vähin äänin sovelluksen tuoreessaa 5.17 -päivitysversiossa. Erikoisesta viasta ja sen korjauspäivityksestä uutisoivat muun muassa Tivi-sivusto.