27 vuotta vanha rikosmysteeri ratkeaa? Turkulaisen juristin murhasta epäilty vangittu

Ohhoh! · Tim Isokivi

Keskusrikospoliisi aloitti taannoin uudelleen aikoinaan ratkaisematta jääneen, elokuussa 1994 kadonneen juristi Ilpo Härmäläisen tapauksen tutkinnan. Poliisi teki viikonloppuna kiinnioton henkirikoksena tutkittavaan tapaukseen liittyen. Tapausta on sittemmin käsitelty käräjäoikeudessa.

Poliisi otti perjantaina kiinni 67-vuotiaan turkulaisen miehen. Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi hänet tiistaina todennäköisin syin epäiltynä vuonna 1994 Turussa tapahtuneesta murhasta. Syyte on määrä nostaa 23. marraskuuta 2021.

Yrittäjänä vuosikymmenten ajan työskennellyttä kiinniotettua on ennenkin syytettynä eri rikostapauksissa. Hänet on aikaisemmin tuomittu laittomasta uhkauksesta ja hän on ollut vangittuna törkeästä veropetoksesta.

Ilpo Härmäläinen katosi oudoissa olosuhteissa Turussa 3. elokuuta 1994. Viimeinen havainto hänestä tehtiin Eerikinkatu 20:ssä puolen päivän aikaan hänen poistuttua kotoaan. Poliisin mukaan on luultavaa, että kadonnut nousi Eerikinkadulta jonkun ajoneuvon kyytiin, ja tutkinnan uudelleen avaamisen myötä yleisöltä pyydettiin vihjeitä tapaukseen liittyen.