Martti Ahtisaari sairastaa Alzheimerin tautia – vetäytyy julkisuudesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Martti Ahtisaari toimi Suomen presidenttinä vuosina 1994-2000, minkä lisäksi hän on toiminut diplomaattina lukuisissa eri tehtävissä vuosikymmenten aikana. Nyt 84-vuotiaan Ahtsaaren on kerrottu luopuvan kaikesta julkisesta toiminnastaan edenneen muistisairauden vuoksi.

Presidentin kanslian tiedotteen mukaan Martti Ahtisaari sairastaa Alzheimerin tautia. Hänen kerrotaan saavan tukea arkeeen kotonaan viettävän ajoittain hoitojaksoja hoivakodissa. Ahtisaaren perhe on toivonut ihmisten kunnioittavan heidän yksityisyyttään.

Ahtisaaren kansainvälinen diplomaattiura alkoi Tansaniasta, jossa hän toimi 1970-luvulla Suomen suurlähettiläänä. Hänet valittiin tasavallan presidentiksi vuonna 1994, mutta seuraavissa vaaleissa hän jätti ehdokkuuden väliin. Vuonna 2008 Ahtisaari palkittiin ensimmäisenä suomalaisena Nobelin rauhanpalkinnolla työstään kansainvälisten konfliktien ratkaisemiseksi.