Sähkökuorma-auton matkaennätys rikki – 1 099 kilometriä yhdellä latauksella

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköajoneuvoissa autoilijoiden huolta herättää usein niiden latauksen tarve, mutta akkujen tehokkuus kehittyy jatkuvasti. Nyt jakelupalvelu DPD on rikkonut sähköisten kuorma-autojen yhden latauksen matkaennätyksen.

Sveitsin DPD ajoi Futuricumin valmistamalla sähkökuorma-autolla yhteensä 1 099 kilometrin matkan. Guinnessin ennätystenkirja on sittemmin vahvistanut kyseessä olleen pisin jäykällä sähkökuorma-autolla yhdellä latauksella ajettu etäisyys. Ennätys rikottiin 12. kesäkuuta 2021.

19 tonnia painavan, 680 hevosvoiman kuorma-auton akun kapasiteetti on 680 kilowattituntia. Kyseessä on Euroopan suurin kuorma-auton akku. Sveitsin DPD on käyttänyt ennätyksen rikkonutta Futuricumin sähkökuorma-autoa nyt puolen vuoden ajan. Katso video rekan suorituksesta tästä linkistä.