Marimekko juhlistaa 70-vuotista taivaltaan huutokaupalla – myynnissä yhtiön perustajan uniikki hame

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1951 perustettu Marimekko lukeutuu maailmanlaajuisesti tunnetuimpiin suomalaisiin designmerkkeihin. Nyt yhtiö on juhlistamassa 70-vuotista taivaltaan yhdistämällä voimansa pohjoismaisen Bukowskis-huutokaupan kanssa.

The Artists Who Shaped Us -huutokaupassa myyntiin asetetaan Marimekon tunnetuimpien suunnitteilijoiden töitä. Yksi sen suurimmista vetonauloista on yhtiön perustaja Armi Raitilan suunnittelema essuhame. Kyseessä on mittatilaustyönä Marimekon painotalossa Helsingissä tehty ja ainutlaatuiseksi kuvailtu hame, jonka Ratia antoi tyttärelleen teatterinäytelmää varten 1950-luvulla.

– Koko 70-vuotisen historiansa ajan Marimekon kuosit ovat edustaneet suunnittelijan ja yrityksemme välistä luovaa yhteistyötä. Halusimme tämän projektin avulla sekä kunnioittaa upeita taiteilijoita ja suunnittelijoita, jotka ovat lähtemättömästi vaikuttaneet muotokieleemme, että osaltamme tarjota myyntiin marimekkoja jotka ovat kestäneet aikaa vuosikymmenestä toiseen, kuvailee Marimekon markkinointijohtaja Sanna-Kaisa Niikko tiedotteessa.

Erikoishuutokaupassa myyntiin tuodaan Marimekon merkittävimpien suunnitteilijoiden tekstiilejä, tiadetta ja huonekaluja sekä valikoiman käytettyjä Marimekon tuotteita eri vuosikymmeniltä. Huutokauppa järjestetään Bukowskisin verkkosivuilla 10.-19. syyskuuta 2021.