Mies nielaisi Nokian 3310 -puhelimen – lääkäreiltä urotyö poistaa se

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Nokian 3310 -kännykällä on maine erityisen kestävänä puhelinmallina. Taannoin Kosovossa sairaalahoitoon päätyi jollain tavalla kännykän vatsaansa nielaissut mies. Tiedossa ei ole, onko puhelin edelleen käyttökelpoinen.

33-vuotias mies oli päätynyt viime kuussa lääkärin vastaanotolle nielaistuaan Nokian 3310 -puhelimen. Laite täytyi poistaa miehen vatsasta nopeasti, sillä Yahoo News -uutissivuston mukaan vaarana oli sen akun sisältämän hapon päätyminen elimistöön. Potilaan vatsaa ei kuitenkaan tarvinnut leikata auki, sillä toimenpide suoritettiin endoskopian eli tähystyksen avulla.

Laite saatiin lopulta ulos vatsasta kolmessa osassa kaksituntisen operaation pääteeksi. Lääkäri Skender Telaku jakoi kuvia ja videon puhelimesta sekä itse toimenpiteestä Facebook-sivullaan. Telakun mukaan mies toipui puhelimen nielemisestä ja sen poistamisesta lopulta ilman komplikaatioita.